Köper man färdiga tårtbottnar görs tårtan ganska snabbt och enkelt. Gräddtårta med färska jordgubbar och vaniljkräm, en favorit på fikabordet vid alla tillfällen
Den här gången använde jag mig av färdiga mousser vilket förstärkte "enkelheten". Tårtbotten. Så färdiga mousser är väldigt bra alternativ när man inte kan göra eget från grunden
Dela tårtbotten i tre lika stora delar. Börja med att pensla lite jordgubbssockerlag på nedre botten. Lägg på mittenbotten och pensla även den med jordgubbssockerlag
Marängbotten kan du göra färdig i god tid innan tårtan ska läggas ihop. Och du kan egentligen variera glasstårtan med vilken botten du vill – digestivebotten, klasskakskbotten, sockerkaksbotten eller något annat
Gräddtårta med jordgubbar är ju en svensk sommarklassiker och avnjuts allra bäst utomhus. Antingen brer eller spritsar du på citrongrädde på hela tårtan och dekorerar med jordgubbar och citronskal och anser dig vara färdig så, eller så spacklar du tårtan med grädde och täcker den sen med utkavlad marsipan för att sen dekorera med jordgubbar och citronskal
Fraisier betyder jordgubbsplanta eller här kanske ungefär jordgubbig och är Frankrikes svar på gräddtårta med jordgubbar, fast på fransk manér har den mer finess och raffinemang