Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar »knäppa«. 1 l färska kantareller, rensade. Svampstuvning1 l färska kantareller, rensade 2+2 msk smör 5 dl vispgrädde salt vitpeppar
På väg från jaktpasset blir det ibland också en hel del fjällkantareller som plockas. Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt
Skölj ur stekpannan och stek kantarellerna i torrpanna tills de "svettats" ur vätskan, när de är helt torra så häll tillbaka bacon och lökblandningen i pannan och blanda med kantarellerna
8 msk gräddstuvadekantareller. Stek brödskivorna i smör, fortsätt med att peppra och salta oxfilén samt stek filén i ca 1½ min på varje sida, placera filéerna på bröden, täck med kantarellstuvningen och toppa med några skivor Västerbottensost
Det blir också gott att blanda ner kantareller eller annan svamp i grytan. Höstvärme. Den senaste helgen var fantastiskt fin, sol och värme från fredag till söndag