Gräddstuvadsommarvitkål. Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Söndag kväll närmar sig och här hemma står middagen och puttrar på spisen. Det blir bräserade fläskkotletter i skysås smaksatt med lingon och till det kokt mandelpotatis, gelé och gurka
Medan kycklingen kokar skär ni vitkålen i småbitar och grovriver resten av morötterna. Rör ner vitkål och kyckling och låt koka upp igen så allt blir genomvarmt
Och den smakade faktiskt jättegott, en given kålsmak men lite annorlunda än den vanliga vitkålen. Jag körde ett säkert kort och gräddstuvade den i stekpannan
Jag valde att använda mig av champinjoner, lök, purjolök, blomkål och färsk vitkål. Det här är ett tillbehör som är otroligt snabbt att laga till och går att variera i stort sett hur mycket som helst