1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. En annan Jämtländsk specialitet är att ha messmör i gräddsås till fisk, så det fick bli smaksättning till grönkålsstuvningen
Det här receptet är en liten fusion mellan gräddstuvad och klassisk råstekt pytt i panna, där jag steker quornbitarna separat för att inte musha ihop rätten för mycket
Långkål eller gräddstuvadgrönkål som det är , är bara såååå gott. 300 gr grovt hackad grönkål. Koka grönkålen mjuk med vattnet och buljongen i ca 15 min. 300 gr grovt hackad grönkål
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon. ), men jag pallade inte riktigt att också göra en grönkålscrème, så det fick helt enkelt bli två sorters grönkål med en sorts avocado som kändes enklare
Efter en kopp glögg och lekstund med katten dukade vi fram vårt julbord med allt från det mer traditionella med julskinka, sill och grönkål till de mer alternativa valen som getostsallad med rödbetor och gräddstuvade vegetariska köttbullar