hyra kock,. I det här receptet får köttbullarna en härlig ton av vitlök och persilja och eftersom dem är gjorda av högrev blir dem extra saftiga och goda
Dagarna före Jul var jag bjuden på en mycket god middag hos min Vän, Kocken G. Det går att använda receptet på vanligt vis i en gryta på spisen eller som en stek i ugnen
Och det fungerar säkert utmärkt för gourmetkockar med egen krog och tillgång till fina råvaror, men för oss vanliga dödliga är fond på flaska ett bra alternativ
I dag blev det en jättegod gräddsås med bara lite örtsalt och några teskedar ansjovisspad. Först tänkte jag ett tag vara lat och köpa cateringmat av en italiensk kock jag känner till
Gjutjärn är helt hopplöst att använda när du ska steka saker med mycket marinad eller göra en sås, där ingredienserna också behöver stekas, och kolstål har en förmåga att ibland fälla och missfärga gräddsåser (tycker iaf jag)
Det satt långt inne att blogga om den här resan hihi. Som sagt gick det alldeles för långsamt att ladda upp bilderna på Mauritius (mitt ute i Indiska Oceanen) så det gav jag upp ganska omgående
På det traditionella julbordet är gräddsåsen en given succé, medan såserna med tomat och dragon eller teriyakismak gör sig bättre på ett mer alternativt julbord
Piffi Allkrydda, Kockens. En variant är att använda sig utav minutbiff av nötkött och servera det med pommes strips, se recept här, men varianten ovan är den som är mest populär här hemma för tillfället
Då lagade vi den på hel fjällröding som fick sjuda i gräddsåsen men eftersom jag idag gjorde den på vanlig röding (som är större än fjällröding) så valde jag att filea fisken först och sedan laga till den