Gräddkokt kål recept

Gräddkokt kål i ugn med korv

Gräddkokt kål i ugn med korv

Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg spetskålen i en långpanna. Koka upp den syrade grädden och häll över spetskålen i långpanna och strö över dragon
Gräddkokt vitkål

Gräddkokt vitkål

Gräddkoktvitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Nu när kålen är riktigt färsk är det ju supergott med den späda gröna kålen
Gräddkokt savoykål med kasslerskivor

Gräddkokt savoykål med kasslerskivor

Servera dem med kokt potatis och gräddkoktkål. Koka upp grädden i en gryta och lägg ner kålen. Låt kålen bli varm och grädden såsig
Gräddkokt Savoykål

Gräddkokt Savoykål

Den gräddkoktaSavoykålen är klar att servera. Dela kålen i klyftor. Tillsätt smör och fräs kålen någon minut under omrörning
Panerade spättafiléer med skagenröra & gräddkokt brysselkål

Panerade spättafiléer med skagenröra & gräddkokt brysselkål

Brysselkål. Ansa och skär brysselkålen i mindre bitar. Smaka av kålen mot slutet med salt och peppar. Servera gärna fisk, brysselkål och skagenröra på bädd av blad­ spenat, det ser gott ut och tillför en fräschör till rätten
Torskrygg med gräddkokt grönkål

Torskrygg med gräddkokt grönkål

Låt grönkålen koka samman med grädden. Grönkål. Skölj grönkålen noga. Fräs kålen i olja tills den faller ihop