Undviker du kolhydrater eller annars bara vill testa olika pizzabotten är detta ett recept för dig. Klart att det inte är som vanligt pizzabotten med jäst och mjöl, men ett bra substitut i alla fall
Eftersom det var måndag så blev det köttfritt, vegetarisk pizza fick därför stå på menyn. Super gott pizzadeg recept från en bok som heter Baka matbröd med lchf
Har degen inte växt särskilt mycket på den tiden så kan det bero på t ex vilken temperatur man har hemma, låt degen stå tills den verkligen växt även om det tar längre tid än angivet
Sen lindade jag in den i hushållspapper och la den i kylen fram till pizza skulle gräddas. Tag fram när andan faller på och låt jäsa klart i rumstemperatur
Under tiden de gräddas kan du repa timjanbladen och riva osten. Stek på låg temperatur tills löken är mjuk och brynt utan att vara bränd, detta tar cirka 50 minuter. Grädda i mitten av ugnen i knappt 20 minuter
Förgrädda botten i mitten på ugnen i tio minuter så pass så den stannar och får lite färg. Bönchipsen friteras sen en kort stund på låg temperatur i rapsolja i vanliga restaurangfritöser, även det ett hantverk
Det här är ett pizzabotten fri från gluten. This is a pizza crust free from gluten. I usually make two smaller pizzas of the batter, but you can make one big too