Gör en fördjupningimittenav smeten. Vridav värmen och låt marängen stå kvar tillsugnen svalnat. Underbart god Marängtårta som är både lätt att fixa och dessutom Glutenfri
Jag lät mina stå kvar i eftervärmen iugnen med en grytvante mellan luckan och spisen och sen glömde jag dom där över natten och då var dom perfekta enligtmig, dom släppte lätt från bakplåtspappret och var krispiga på ytan och sega imitten
Ett tips bara, vispa grädden fastare så kommer också marängen att vara krispigare. Härligt god och somrig tårta som passar perfekt nu tillmidsommar eller varför inte på nästa kalas
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Kikarinlite snabbt med ett recept på franska maränger, iblandblir man bara så sugen helt enkelt
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Ta bort bunken från vattenbadet och vispamarängen med en elvisptills den kallnat, enklast i en bakmaskin
Maräng. Blanda samman resten av de torra ingredienserna med en ballongvisp eller en vanligvisp. Den här tårtan gjorde jag till påskafton och det tog slut i ett nafs
Blanda till ett hårt skum. Vänd därefter ner resten utan sockret i smeten. Sätt ugnen på 100 grader. Vispaäggvitornatillsammans med 1 dl av strösockret och ättikan. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper och gräddaimittenavugneni ca 60 minuter. 3 äggvitor. 3 droppar ättikssprit
För att göra så här små maränger har jag använt migavmin rosa Lékué Decomax. Pyttesmå maränger att ge bort i ett påskägg/burk om du är bortbjuden i påsk är en lite kul värdinnegåva