De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddadefrallor
Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter. Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader
Nybakade frallor tycker dom om, superenkla att göra men de försvinner väldigt fort. Enkla frallor ca 25 st. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter 225 grader. Enkla frallor ca 25 st 50 gram jäst
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost. Grädda i ugne i 15 minuter. 10-12 frallor
Jättegoda frukost frallor med sesamfrön. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 10-12 min och ugnsvärmen kan variera i olika ugnar
Grädda genast i intervallånga 230º i 5 minuter från det att ugnen är varm. Ändra till varmluft 230˚ och fortsätt grädda i ytterligare 4–5 minuter tills bröden får fin, ljusbrun färg