jättegott, men man kan fixa till på fler sätt. Ungsstekt gädda är jättegott. Fjälla fisken så gott det går (behöver inte vara helt utan fjäll) Spola fisken med kallt vatten
Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern. färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax
Kanske ni också har en trädgård där ni själva odlar rabarber, och känner igen känslan när man tar vara på och lagar något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla
Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Provade en ny variant av potatismos idag, lite mer jobb, men riktigt gott. Direkt från Abisko på söndagsmorgonen åkte jag ner till Banafjäl för gäddbonanza med kusinerna på söndagseftermiddagen
Gott att servera med små kokta potatisar eller potatismos och en blandad sallad. Om du själv rensar fisken, så ta vara på skrov, ben och skinn och koka en god buljong på detta
Men ni får även receptet på mandelgrädden för det blir så gott ihop. När väl plommonen mognat på träden i vår trädgård så blir det en kamp om frukterna mellan oss och fåglarna
Testa gärna, det verkar vara fantastiskt gott – men lite komplicerat, så jag förenklade och tog torskrygg istället för den gädda jag hade aningen svårt att hitta
Det är också gott att blanda i maskrosblad i exempelvis en klassisk fransk sallad. Eftersom det både är bra för plånboken & miljön att välja mat efter säsong tänkte jag uppdatera er på maj månads godaste pärlor
Fiskburgare är gottpå grillen eller i stekpannan med hamburgerbröd, lite dressing och sallad, men lika gärna som lunch/middag med kokt potatis eller bara sallad