Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
I fredags bakade jag de godastesaffransbullarna man kan tänka sig. Saffransbullarna är perfekta till första advent nästa helg, men vem kan hålla sig så länge
Idag gjorde jag dock en annan variant och bullarna blev väldigt luftiga och fina. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 45-60 minuter
Kavla ut bullarna på mjölat bakbord till 2–3 mm tunna runda bröd. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, sirap, olja, brödkryddor, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl
Pensla bullarna med ägg och strö lite ost på bullarna. Låt bullarna svalna på galler. OSTFRALLOR. Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost
Prova att lägga i pitabröd med tzatziki, fyll utflyktsmackan med skivade veggobullar och rödbetssallad istället för köttbullar eller låt "bullarna" vara ett alternativ på buffébordet
Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter, låt svalna under bakduk. 225 grader Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca