Provade idag att krydda med spiskummin vilket gjorde soppan ännu godare. ) Tillsoppan blev det en skiva Havre med isbergssallad, rökt skinka, tomat och gurka
Den blev en alldels grön soppa med en tillhörande klick fetaoströra. Soppan imponerade inte vid intagandet av den första skeden men när fetaoströran väl var nerrörd i den så blev upplevelsen en helt annan
Idag passar vi på att göra en festsoppa, god mat på kvällen med en smörgås till. Soppor är väldigt gott tycker jag, lätt och smidigt att ta till när man är lite lat och kommer hem sent från jobbet… just idag är jag det
Annars tycker jag man bör satsa på en ekologisk fond eller buljong som till exempel Kung Markatta, Urtekram, eller Renée Voltaire och passa då samtidigt på att strimla ner lite goda, krispiga grönsaker i soppan för mer smak och textur
Jag gjorde också i ordning en stor sats med den dundermonstergoda Rostade Tomat- och Paprikasåsen och frös in så att det bara är att ta fram och använda till typ pasta
Små smörgåsar med smörsidorna. Genom att man tillsätter ost blir detta en kraftig och god soppa. Man kan också lägga litet rensade räkor eller musslor i soppan - det ger en fin smakbrytning