Servera såsenvarm. Servera såsentillstekt eller grillat kött. Den är ju sååå enkel att göra och passar till det mesta i köttväg, speciellt till grillat
Vi hade puré på blomkål och broccoli till och det var en god kombination. Den här gången lagade jag ett rejält gäng med köttfärsbiffar med sås som jag får äta ett par gånger till i veckan och det hamnade också några lådor i frysen
Varm vargtass. Efter lite funderande kom vi fram till fyra olika tillbehör som vi kände kunde funka att äta till, en coleslaw med lingon, äpple- och pepparrotsröra, bearnaisesås smaksatt med lingon och naturligtvis en sås med vår favoritost
Köttet steks i den goda oljan från paprikamarinaden. Paprikan är marinerad i en syrlig blandning med vitlök, den mixas slät och ger en fräsch och god smak ihop med crème fraiche
Alla kan hjälpa till att skära upp, de färdigköpta såserna är riktigt goda om man väljer lite smart. För att orka med allt detta krävdes såklart god mat
Fler varmasåser hittar du HÄR >>. (även gott tillgrillat/stektkött/fågel och köttfärsbiffar). På bilden har jag serverat såsentill klyftpotatis, ugnsmorötter och stekt kassler
Svårare än så var det inte för att få fram en väldans godcreme. Att rosta nötter ger en helt annan karaktär på smaken än en orostad nöt och den blir så mycket godare
Det blev en riktigt god middag, med lite annorlunda smak på såsen. Visst händer det att jag köper hämtmat ibland, när jag inte orkar ställa mig vid spisen, eller sushi för att det först och främst inte lönar sig att göra det till sig själv, men främst för att jag inte skulle få till den lika god, som sushin från min favoritrestaurang
Det finns så många goda ostar, nästa gång provar jag kanske chiliost eller pepparost, eller. Ostsåstillkött äter vi lite nu och då, men jag tror det är första gången jag har gjort det som en gratäng
Godkötträtt med oxfile med en super god fyllning med pesto och parmesan som blir en riktig lyxrätt. Fräs sockerärterna tillsammans med tomatstrimlorna i smör i en stekpanna så att de blir genomvarma