Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Vit fisk är bland det godaste som finns om den bara är rätt tillagad. När samtliga filéer pocherats, sila buljongen i en bunke och använd den som skysås
När det är dags för helg tycker jag att det är trevligt att laga något extra gott till middag och här kommer ett jättegott recept på ankbröst med butternutpumpapuré, skysås och sparris som jag gjorde förra helgen
I moset har vi smulat ner getost, men för de av er som inte tycker att det låter som en god idé kan vi istället föreslå parmesanost, västebottenost eller någon annan smakrik variant
Ni är många som mailar o skriver angående detta att sidan ligger nere och jag kan bara instämma att jag är lika frustrerade som ni och om inte ännu mer ledsen och besviken då jag vill att allt ska fungera och vara tillgängligt nu i juletid då det är stor efterfrågan på recept, julbak, kristyr, godis, pepparkakshus mm och även planering inför nyår
Och så fick jag ta tillvara den goda skyn efter stekningen. Vispa ihop skysåsen och koka upp. Servera färsbiffarna med potatis och rödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag
MEN DEN ÄR GOD. Ibland gör jag bara en skysås men allt som oftast vispar jag ur pannan med lite grädde, soja, vitpeppar och en klick tomatpuré, speciellt till spagetti så att det inte blir så torrt
En nypa kärlek i maten borde alla ha som obligatorisk ingrediens, det blir sååå mycket godare då. Köttfärslimpa med skysås, farmors pitepalt och mammas kotletter i panna för att inte tala om pappas röding med citronsås
Jag har insett mer och mer att vi verkligen använder så mycket smör, grädde och ägg på ren slentrian när vi kan få lika goda (men liiite annorlunda) resultat med god olja, havregrädde och stärkelse istället
Ibland blir det godast så. En stor sats med färsbiffar, täckta med ost och tärnade tomater och en gräddig skysås åkte in i ugnen och gratinerades seeeeent i fredags kväll
Lusten att stå i köket ökar kraftfullt och experimenterandet efter nya goda rätter startar. Värm potatiskroketterna och servera med biffarna, skysåsen, tomat och sallat
Tävlingen går alltså ut på att laga en huvudrätt som passar till antingen ett vitt eller ett rött vin från Cono Sur, alla rätterna kommer sedan att presenteras på deras hemsida och sedan är det upp till er att rösta på den rätt ni tycker verkar godast och bäst