Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfriamjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Glutenfria himmelska pannkakor med jordgubbar och raw vaniljsås. Det finns en hel uppsjö av olika slags mjölsorter och recept, men ganska ofta blir resultatet ett kompakt och svampigt bröd
Precis som olika mjölsorter så får proteinpulver olika konsistens och när man bakar med dem är det stor skillnad på slutresultatet och vilka övriga ingredienser man ska ha i för att konsistensen ska bli så bra som möjligt
Mjölsorterna jag använde. Dags för att försöka få till bra naturligt glutenfria lussebullar. Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var MixWells sojafria, naturligt glutenfria och mjölkfria ljusa mjöl)
Ni som vill se bilder på de olika mjölsorterna kan kika in här. Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd
Använd någon av mjölsorterna. Nybakat gluten och laktosfritt bröd efter Lailas recept. Det fina handgjorda brödfatet fick vi i bröllopspresent av ena grannen =)
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Däremot blandar jag mjölsorter och andra ingredienser ganska hejvilt, och försöker variera innehållet så att jag får i mig så mycket olika nyttigheter som möjligt
Det går bra att använda andra naturligt glutenfriamjölsorter som du har hemma. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Och sorry, jag har inte hittat särskilt många glutenfria köpebröd som uppfyller de kriterierna. Jag försöker variera mina bröd med olika mjölsorter, nötter och bär/frukt för att få till en bra mix av nyttigheter och antioxidanter
Oavsett så är dessa fluffiga glutenfria korvbröd och krispig kikärtskorvar alldeles underbart goda. Det går bra att byta ut mjölsorterna i receptet mot det du har hemma, om du gör det så testa dig fram till en konsistens som går enkel att forma bröd av när smeten har svällt färdigt