Fina glutenfria frallor som är mjuka och fluffiga inuti men har en hårdare skorpa. Fina glutenfria frallor som är mjuka och fluffiga inuti men har en hårdare skorpa
Jajamensan, glutenfriafrukostbullar är vad det Mårtenssonska köket har att erbjuda denna fredag. Frukostbullar, som är så fullproppade av fröer så att man står sej på frukosten ett bra tag och magen blir på bra humör
Riktigt härliga blev de här saftiga och nyttiga frukostbullarna, som jag dristade mig till att baka häromsistens när jag fick lust att variera brödbaket
Men en drink varje morgon, med morötter, apelsin, äpplen och ingefära blir det, morotssoppa i ur och skur (den här, den här, eller den här till exempel), köttfärsröra med morötter, och som här morotsriv i frukostbullarna
Men för att få lite variation testade jag att göra smidiga glutenfriafrukostbullar som rörs ihop och bakas ut utan jästning (bara en kort stunds svällande)
Sist hon och hennes familj sov över blev det lite gröt kvar som jag ställde i kylen och som någon dag senare förvandlades till jättegoda frukostbullar tillsammans med en likaledes överbliven potatis och lite annat smått och gott
Goda och saftiga frukostbullar gjorda på havregrynsgröt med linfrön. Glutenfria grötbullar (8-10 st)2 dl glutenfria havregryn. 2 dl glutenfria havregryn
Nu var det inte i första hand av den orsaken som jag gjorde dem, utan för att snabbt få ihop några frukostbullar eftersom det återigen var tomt i brödpåsen och jag inte hade tid att hålla på med långbak
Värm vatten och olja till 37°. Rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fibrex, linfrön och Fiberhusk, och låt blandningen svälla i 10 minuter
Jag har också blivit nyfiken på resistent stärkelse och har fått en massa fina tips från facebook gruppen ”Skönaböna” och bakade en laddning frukostbullar