Hittills har det mest lästa och uppskattade receptet på bloggen varit bovetefrallorna. Anledningen är att de har dåliga erfarenheter sedan tidigare av smaken av bovete
Dessutom är dom både naturligt glutenfria och glada. Så här slänger du ihop 15 näringsrika, lättbakade, mättande frallor som håller länge, går utmärkt att frysa och smakar pang. 15 styck superfrallor. 400 gram bovetemjöl. Låt nu frallorna jäsa i 90 minuter (eller längre, det beror lite på temperaturen i ditt kök). 400 gram bovetemjöl
Underbart goda fullkornsfrallor med naturligt glutenfria ingredienser och utan extra stärkelse. Jag har äntligen skapat och lagt ut recept på min egen naturligt glutenfria mjölmix med fullkornsmjöler och extra fibrer
Vanligtvis blir det Fröknäcke som är ett enkelt bröd att smeta ut på ett bakplåtspapper, men igår provade jag att baka ett mjukt bröd gjort på glutenfritt bovete
Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfriasurdegsbröd/frallor. 270 g provena havrebrödsmix (ta annat lite grövre mjöl eller t ex bovete om du inte tål havre). 270 g provena havrebrödsmix (ta annat lite grövre mjöl eller t ex bovete om du inte tål havre)
GlutenfriafullkornsfrallorGlutenfri fullkornslimpa (fiberrik, vegan). Min egen glutenfria fullkornsmjölmix med näringsrika och fiberrika, naturligt glutenfria ingredienser
Läs mer om min egen naturligt glutenfria mjölmix (utan vetestärkelse eller annan ren stärkelse) som du blandar själv av bara tre ingredienser och testa även det här receptet på glutenfriafullkornsfrallor
I frallorna finns både bla. majsmjöl och bovetemjöl. Jag använder ofta bovete i andra recept utan den där eftersmaken, så antingen är det majsmjölet som är boven eller en kombo