Crepes kan man som bekant äta med både söta och salta fyllningar. Grädda tunna crepes/pannkakor, ca ½ dl smet till varje crepe, på båda sidorna, och lägg i önskad fyllning
Större delen av förra veckan var jag sjuk i en höstlig farsot av det värre slaget. Nu är jag förvisso på bättringsvägen, men låter fortfarande som en svårt astmatisk hyena (ni som någon gång hört hyenans ihåliga, hesa skall vet hur det låter) och befinner mig fortfarande i "karantän"
Trots en månad av tystnad så har inte denna lilla bagare varit alldeles sysslolös. Det har bakats lite av varje, men inte så mycket surdegsbröd som man skulle kunna önska
Crepes med ost & skinkfyllning – Glutenfria och med vanligt mjöl. Tänkte bjuda dig på ett recept på dessa crepes, eller franska pannkakor som det också heter
Najnis crêpes är givetvis glutenfria och Lchf-vänliga, men smakar exakt som om man använt vetemjöl. Som ni kanske vet så är Najni mycket svag för mat i rullform
Jag börjar med de här goda glutenfria pannkakorna, som jag varmt rekommenderar till Adventsfrukost. En saffransdoftande julpudding med färska bär sitter fint efter en lättare soppmiddag, och min glutenfria saffransbutterkaka går inte heller av för hackor go´vänner
Av mjölet gräddade jag supergoda pannkakor, som är goda att äta som vanliga pannkakor med grädde och någon smaskig sylt, men som också passar väldigt bra att fylla som crepes
Det blev 16 stycken lite mindre pannkakor i crepesstorlek. 1½ dl mjölmix från Chrisbel´s glutenfria. 1 krm vaniljpulver - uteslut om du använder pannkakorna som crepes. 1½ dl mjölmix från Chrisbel´s glutenfria. 1 krm vaniljpulver - uteslut om du använder pannkakorna som crepes