Glutenfria baguetter recept

Glutenfria goda baguetter!

Glutenfria goda baguetter!

De här baguetterna är verkligen goda och ovanligt bra för att vara glutenfria. Forma som baguetter och rulla i rismjöl så degen inte fastnar
Rustikt glutenfria baguetter

Rustikt glutenfria baguetter

Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Jobba med fuktiga händer (vatten eller olja) och forma två baguetter och det kommer bli rätt kladdigt
Fransk glutenfri baguette

Fransk glutenfri baguette

Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°. Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter
Glutenfria baguetter

Glutenfria baguetter

Här är ett recept på glutenfriabaguetter som jag gjorde på bovetemjöl och durramjöl. Men jag har lärt mig en del knep och tips från Ulrika Davidsson ur hennes utmärkta kokbok med glutenfria recept
Glutenfria baguetter

Glutenfria baguetter

Smakade nästan som riktiga baguetter med inspiration från boken BAKA glutenfritt men omgjort efter veganskt behov
Glutenfritt bröd - Gluten Free Bread

Glutenfritt bröd - Gluten Free Bread

Snälla Isabel skickade över hennes egna glutenfria mjölmix för att jag skulle få baka med det. Rulla bullar eller baguetter och låt brödet jäsa igen i ca 30 min täckt under bakduk

Glutenfritt lantbröd med durramjöl – steg för steg

Det går också att baka till baguetter och frallor. Hej på er och glad måndag. Nu har jag äntligen invigt mitt plastiga, gula, lilla vrålåk till hushållsassistent med att knåda ihop ett glutenfritt lantbröd med durramjöl
Glutenfria Surdegsfrallor med lingongrova-smak

Glutenfria Surdegsfrallor med lingongrova-smak

Olika varianter på baguetter, frallor och småbröd är det som efterfrågas mest här hemma och som även jag tycker passar hushållet bäst då det är lätt att styckfrysa och tina
Glutenfritt vitt bröd

Glutenfritt vitt bröd

Jag äter sällan vitt bröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
Härliga (bovete)baguetter

Härliga (bovete)baguetter

Men jag ville nog lagt till att det är bovetebaguetter även omdet kommer fram i ingredienslistan, så blev jag en smula besviken när jag skar upp brödet och ser att det egentligen är ett bovetebröd, "tätt" och kort i konsistensen som majoriteten av glutenfria hembakade bröd är