Glutenfri pajdeg recept

133 Spara
Glutenfri pajdeg

Glutenfri pajdeg

Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Inspiration till receptet kommer från boken Friendly Bread, som jag varmt rekommenderar alla som vill baka glutenfritt
10 Spara
Glutenfri söt pajdeg!

Glutenfri söt pajdeg!

3 dl finax röda paket (glutenfritt). 3 dl finax röda paket (glutenfritt). 125 gram rumstempererat smör. 3 dl finax röda paket (glutenfritt)
152 Spara
Glutenfri paj med rimmad lax, spenat och sparris

Glutenfri paj med rimmad lax, spenat och sparris

Pajskalet är förstås som alltid hos mig glutenfritt, men du kan självklart använda din vanliga pajdeg om du inte har glutenbekymmer
135 Spara
Glutenfri äppelpaj med mandel, kokos och vit choklad

Glutenfri äppelpaj med mandel, kokos och vit choklad

Tryck eller kavla ut pajdegen i en väl smord vid pajform. Vargavintern fortsätter. Ännu en natt med raggisar och långkallingar
119 Spara
Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.

Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.

Denna är i alla fall glutenfri och även lchf-ig tack vare att pajdegen är gjord med mandelmjöl och fiberhusk istället för vanligt "traditionellt" mjöl
97 Spara
Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj

Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj

Fördela blåbären på pajdegen och strö över blåbär och socker. Klicka ut resten av pajdegen över blåbären
94 Spara
Glutenfri ost- och skinkpaj med soltorkade tomater och toscansk kryddmix

Glutenfri ost- och skinkpaj med soltorkade tomater och toscansk kryddmix

Ett tips om pajskalet spruckit - vilket det ganska ofta gör med just glutenfria pajdegar - är att snabbt "laga" det med lite ost som får smälta ned i sprickorna genast när det kommer ut ur ugnen
65 Spara
Lättgjord, glutenfri lime- och citronpaj

Lättgjord, glutenfri lime- och citronpaj

Cornflakes i pajdegen bidrog med lite rolig crunchighet. Det behövdes faktiskt ingen extra vätska i pajdegen, den gick ihop fint ändå
40 Spara
Saftig glutenfri köttfärspaj

Saftig glutenfri köttfärspaj

Bryn köttet och blanda sedan i den hackade löken och vitlöken samt alla kryddorna jämte ketchupen, låt sjuda en stund, bred sedan över pajdegen
37 Spara
Bästa pajdegen utan vitt mjöl och mejeriprodukter

Bästa pajdegen utan vitt mjöl och mejeriprodukter

Glutenfri jättebra pajdeg. Jag har nog äntligen hittat det bästa receptet på pajdeg, för mej som vill undvika vitt mjöl och mjölkprodukter
32 Spara
Pajdeg på mandelmjöl, Tomatpaj, ostpaj

Pajdeg på mandelmjöl, Tomatpaj, ostpaj

Glutenfri pajbotten på mandelmjöl. Fyll pajformen med valfri fyllning (eller låt den förgräddade pajdegen stå tills nästa dag om en så vill
26 Spara
Glutenfri adventspaj med skinka, ost, spenat, brysselkål och saffranscrème fraiche

Glutenfri adventspaj med skinka, ost, spenat, brysselkål och saffranscrème fraiche

Har du inte glutenbekymmer kan du använda din egen, beprövade pajdeg. 2 dl rårismjöl1 dl hirsmjöl1 msk PO-fiberca 110 g smör eller mjölkfritt margarin2 msk turkisk yoghurt eller motsvarande mängd alternativ yoghurt1 förpackning babyspenat, 65 g12 - 15 små soltorkade körsbärstomater + lite av oljanca 175 g rökt skinka av bra kvalitet10 - 12 brysselkål - jag använde frystca 3 - 4 dl nyriven, långlagrad ost1 burk crème fraiche med smak av saffran/tomat1 dl grädde4 äggMixa ihop pajdegen i matberedare, och tryck ut degen i en lätt smord, låg och vid pajform
23 Spara
Glutenfri smulpaj

Glutenfri smulpaj

Glutenfri smuldegspaj ca 4 port. Täck frukten med pajdegen och grädda pajen mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter, känn med en provsticka så att frukten är mjuk,
22 Spara
Naturligt glutenfri västerbottenpaj

Naturligt glutenfri västerbottenpaj

Den var för övrigt extremt enkel att göra, och med lite ledning från befintliga recept gjorde jag en egen tolkning på pajdeg
17 Spara
Broccolipaj glutenfri

Broccolipaj glutenfri

Blanda ihop ingredienserna för pajdegen, kavla ut och lägg i en ugnssäker form. Lägg i finfördelad broccoli i pajdegen
16 Spara
BROCCOLIPAJ (Glutenfri)

BROCCOLIPAJ (Glutenfri)

Pajdeg. Pajdeg. BROCCOLIPAJ (Glutenfri). 4-6 portioner. Pajdeg. 100 gr margarin (vegetabiliskt). 3 dl bovetemjöl
14 Spara
Glutenfri köttfärspaj med Medelhavstouche

Glutenfri köttfärspaj med Medelhavstouche

Har du inga glutenbekymmer kan du förstås använda din vanliga pajdeg, och vill eller kan du inte använda mjölk så hoppar du över osten och använder något mjölkfritt alternativ till smöret och smetanan
12 Spara
Glutenfri italiensk paj med salsiccia, spetskål och spenat

Glutenfri italiensk paj med salsiccia, spetskål och spenat

Smaksätt pajdegen med någon ren örtkrydda i stället för kryddblandning som innehåller lök. Kör ihop pajdegen på vanligt sätt
Glutenfri pajdeg

Glutenfri pajdeg

Paj är en av de rätter som det nästan inte går att misslyckas med. Vare sig du lagar söt dessertpaj fylld med äpplen och kanel eller en matig skinkpaj är processen tämligen enkel och smidig. Det enda du behöver lägga ner energi på är att göra degen som ska hålla ihop pajen. Pajdeg kan du också laga utan gluten så att även glutenkänsliga personer kan njuta av pajen i alla dess former. Hitta ett bra recept på glutenfri pajdeg innan du börjar laga så kan alla vara med när den varma pajen står på matbordet.

Paj i alla former

Paj är en riktig toppenrätt att laga till vardags. Det är bara själva förberedelserna som du behöver ta hand om, sedan sköter sig tillagningen helt av sig själv. Paj är perfekt som matlåda, kan lagas i stora mängder och sedan frysas in utan att förlora smak. Dessertpaj eller matpaj går alltid hem utan att kräva några större tillbehör. Glutenfri pajdeg gör du enkelt och du kan till och med välja att göra pajen helt vegansk. skinkpaj eller västerbottenpaj är båda populära pajer som kommer att smaka lika bra om du gör dem med en glutenfri pajdeg. Välj olika mjölsorter som grahams- blandat med vetemjöl så får du en lite mer fiberrik botten. Det är lätt att variera innehållet efter att du gjort degen. Vill du inte ha äggstanning kan du också använda sojamjöl i sojamjölk för att göra en mjölkfri paj. Bara din fantasi sätter gränsen för hur du vill ha den.

Glutenfri pajdeg för dessert och måltid

Paj kan lagas på många olika sätt. En glutenfri pajdeg är snabb och smidig att slänga ihop och lämnar dessutom rum för kreativitet. Gör en nyttigare deg med mer protein genom att använda sojamjöl och exempelvis rismjöl tillsammans. Kombinationen av olika mjölsorter går att variera efter tycke och smak. Vill du ha en söt glutenfri pajdeg kan du exempelvis använda potatismjöl och rena havregryn eller mandelmjöl och kokosmjöl tillsammans. Det finns en hel uppsjö recept från kreativa pajälskare på myTaste om du vill ha inspiration till hur du kan gå till väga. Det räcker med en fräsch sallad som tillbehör till din matpaj för att få både en god och nyttig måltid. Sallad med avokado, fetaost och rödlök är en nybliven favorit hos många då avokadon har nyttiga beståndsdelar och en fräsch smak. Laga nyttiga pajer utan gluten och servera smidigt med en god sallad. Blir det mat över har du en perfekt matlåda för morgondagen också.