Igår kom syskonen förbi på middag och jag bjöd på falafel med glutenfritt tunnbröd, picklad rödlök, en god sallad och en yoghurtdressing, blev riktigt bra
Gör glutenfri. Falafel. använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Lägg alla ingredienser, utom sesamfrön och ris, till falafeln i en matberedare och mixa till en slät massa
2 msk havregryn (vanliga eller glutenfria). 1. Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten. 2. Sila av ärtorna och lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten
proteinrikt, glutenfritt & ett gott alternativ till annan pasta. Igår blev det något falafel-liknande, alltså mer bollar istället för biffar, tillsammans med bönpasta & en magisk tomatsås
Om du inte äter glutenfritt, så servera dem gärna med sallad och tahinisås i ett pitabröd. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
● The recipe "Glutenfritt vegan knäckebröd" was published in VEGMAT (2015). ● The recipe "Glutenfria chokladbanankakor" was published in Mitt Kök (2016)Contact Paulina_Suonvieri@hotmail
En enkel rätt att laga, både glutenfri och mjölkfri. Eftersom familjen inte är överförtjusta i falafel och smaken av rena kikärtor så testade jag något nytt härom dagen
Kikärtsmjöl är både Gott, Glutenfritt, Proteinrikt och lätt att baka och laga mat med ♥. Jag tycker att kikärtsmjöl är otroligt gott i Pannkakor eller Falafel men även i kakor, knäckebröd mm