Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
En bok fylld med matnyttig fakta om varför våra kroppar mår så bra av att även utesluta mejerier, gluten och sojaprodukter från vår kolhydratreducerade kost ofta kallad LCHF
Jag kommer aldrig glömma mannen som berättade för mig att han blivit frisk från sin Chrons (kronisk inflammatorisk tarmsjukdom) genom att helt utesluta gluten ur hans kost
Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärkt och helt no-no
Jag tar coops flytande mjölkfria margarin som är fri från kokos och solros. Tillsätt, fiberhusk, mjölkfritt margarin, socker, ägg, kardemumma, salt, hjorthornssalt, Xanthangummi och det mesta av mjölet
Gluten, vetestärklelse, mjölkprotein och socker är av olika skäl störande element i vår kost (inflamationsdrivande, allergiframkallande, störande för frisk mage/tarm o
”Tre veckor utan socker, gluten och mejeri. Kanske tack vare att man kunnat välja fritt mer. Tankesättet, matlagningen, rutinerna, hur jag väljer att behandla min kropp… Nilla, du är grym
På vägen dit tror jag att många behöver lära sig mer om vad som är bra råvaror, mer av grönsaksbaserad matlagning och kanske prova olika sorters mathållning i perioder (som vegan, glutenfritt eller vetefritt, spannmålsfritt, mjölkfritt, ”clean” osv