Glaze honung vitlök recept

Asiatisk marinad/Glaze

Asiatisk marinad/Glaze

Blanda ketchup, farinsocker, flytande honung, sesamolja och japansk soja i en skål. Riv ner vitlök och ingefära
Glazade tunna revbensspjäll

Glazade tunna revbensspjäll

Rör nu ihop glazen och ställ kallt tills användningen. Halvera lökarna och vitlöken, skär morötterna i bitar och lägg dem i kastrullen
Glaze till kyckling eller kött

Glaze till kyckling eller kött

Den får hetta och fräschör av ingefära och färsk chili medan honung ger fin sötma. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och blanda med creme fraiche och vitlök
BBQ Glaze

BBQ Glaze

Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke. Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör ner den i glazen
Glazade kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och kall chilisås

Glazade kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och kall chilisås

Glaze. Några vitlöksklyftor. Klyfta rödlök och krossa vitlöksklyftorna. 1 klyfta riven vitlök. 1 msk honung. Blanda allt till glazen i en kastrull och låt sjuda i ca 10 minuter tills glazen tjocknat något. När kycklingen varit i ugnen ca 25 minuter tar du ut den och penslar på glazen i ett tjockt lager på kycklingklubborna. 1 klyfta riven vitlök. 1 msk honung
Jennies tjocka revben med glaze

Jennies tjocka revben med glaze

Glaze0,5 dl ostronsås 0,5 dl hoisinsås 0,5 dl honung 0,5 dl ketchup 2 msk japansk soja 2 msk balsamvinäger 1 msk sesamolja 2 klyftor vitlök, rivna 2 tsk färsk ingefära, riven 1 tsk five spice (kryddblandning) 2 msk sesamfrön, rostade
Grilla entrecote med rökt glaze

Grilla entrecote med rökt glaze

Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Rökt glaze. Låt glazen ”bränna” in lite. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg. Grilla dem 2 minuter på varje sida och pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar

Revbensspjäll med honung och ingefära

Gnid in köttet med hälften av glazen. Mumsiga revbensspjäll med smak av honung, ingefära och vitlök. Det här receptet på honungsglaserade revbensspjäll är verkligen så gott
Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Rör ihop ingredienserna till glazen. Finhacka örter och vitlök och rör samman med smöret, citronsaft från en citron, dijonsenap och kryddor

Grill med hemmagjord glaze

Idag hade vi bjudit hem lite folk på grill och jag gjorde en jätte god glaze som jag penslade på kycklingen innan vi la den på grillen
Grillad entrecote med rökt glaze

Grillad entrecote med rökt glaze

Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Rökt glaze. Låt glazen ”bränna” in lite. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar. 3 klyftor Vitlök , hackade. 1 msk honung
Grillad entrecote med rökt glaze

Grillad entrecote med rökt glaze

Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Rökt glaze. Låt glazen ”bränna” in lite. Rökt glaze. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar. 1 msk honung
Godaste kycklingen på grillen!!!

Godaste kycklingen på grillen!!!

Pensla på med glazen i slutet av grillningen för bästa resultat. Skala vitlöken och finhacka den och chilifrukten och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser
Revbensspjäll i ugn

Revbensspjäll i ugn

Gör nu glazen, skala och pressa vitlöken och blanda. Glaze att. ½ dl honung. ½ dl honung. Under grill och höj värmen till 250°C med glaze de sista. 1 ½ msk flytande honung. 1 vitlöksklyfta, skalad och pressad. glazen, höj upp värmen till 250°C och dra igång grillen. 1 ½ msk flytande honung. 1 vitlöksklyfta
Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Vi blandade till en god glaze på rapsolja, öl, peppar, salt, tomatpuré, honung, senap och soja. Det finns en hel del olika sätt att tillaga schweinhaxe, men vi valde att börja med att koka läggen tre timmar i vatten med morötter, rödlök, lök, vitlök, lagerblad, vitpeppar och en dansk öl