Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Lägg frysta banan och frystabär/frukt i en mixer eller matberedare, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min
Häll bär, kvarg och honung i en skål. Servera på en gång eller ställ in i frysen. Glasspå minuten (2 personer). 2 dl frystablåbär eller andra bär250 gram kvarg2 msk kvarg. Glasspå minuten (2 personer). 2 dl frystablåbär eller andra bär
Den här glassen blir både färgglad och nyttig och består av endast kvarg och bär eller frukt. Som jag berättat tidigare så är barnen överförtjusta i att frysa in allt möjligt till glassar och varför inte servera det till frukost någon gång ibland om den är gjord på yoghurt eller liknande, du lär bli populär
Solglasögon på och bara njut. För ett tag sen gjorde vi denna supergoda bärglass med drottningsylt. Och med fint väder kommer även glassbehovet tillbaka, eller hur
våffla med mjukrörd vaniljglass och lite frystabärpå. Det är våffeldagen på söndag och ta då tid att göra några våfflor, varför inte till brunchen kanske