Glasmästarsill recept

Glasmästarsill enligt Mannerström

Glasmästarsill enligt Mannerström

Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Glasmästarsill – recept

Glasmästarsill – recept

Rensa och ta ur sillen, ryggben och skinn ska vara kvar. Lägg sillen i iskallt vatten i ett dygn, ställ in sillen i kylen
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Till Glasmästarsill behövs. En mycket dekorativ sill som passar till alla högtider, eller när man vill
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Dag 1. Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar, skär sillen i ca 2 centimeter tiocka bitar
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Låt glasmästarsillen stå och dra i minst ett dygn svalt och mörkt. Rensa ev. hel inläggningssill. Klipp eller skär sillen över ryggbenet i lagom bitar eller skär filéer i bitar
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Skiva grönsakerna. Koka upp lagen med hälften av kryddorna och grönsakerna. Låt koka i ca 3 min. Låt lagen kallna och sila sedan
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Skär sillen i portionsbitar och varva den i en glasburk med sillkryddor, morot, rödlök, purjolök och dill
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Vattna ur sillfiléerna i rikligt med kallt vatten, ca 12 timmar. Låt filéerna rinna av. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull

Glasmästarsill

6 filéer inläggningssill. 1 morot. 1 rödlök. 3 cm pepparrot. 10 vitpepparkorn. 10 kryddpepparkorn. 5 kryddnejlikor
Lägga in sill?

Lägga in sill?

För Håkan gäller, förutom Ättarpsill, glasmästarsill, senapssill på stark skånsk senap och Brantevikssill
Mormors kringlor

Mormors kringlor

Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på