Till skillnad från många andra vinmakare i Châteauneuf-du-Pape går inte den allra bästa frukten ner i specialviner i små upplagor utan allt finns i deras huvudvin, och för de som någonsin testat en Clos des Papes vet att det är ett helt magiskt vin som bjuder på en otrolig finstämmighet tillsammans med både komplexitet och kraft
Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Du kan glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet citron- eller limesaft. Har du dessutom möjlighet att köpa lime (små gröna frukter, släkt med citron) får du en extra pikant smak på kakan
Stjälp upp kakan och låt den kallna innan du glaserar den. Just nu är det högsäsong för citrusfrukter vilket passar mig perfekt då jag har fått dille på lime
möss i glaserat stengods och Frostnupen Frukt i rakuThofelt har österländska tankar med utställningen, inte bara med den koreanska bränntekniken raku i många verk
* Mjölk förvarades på kyligt och friskt ställe, helst i glaserade lerkärl, en bit träkol i mjölken skulle få den att hålla längre utan att surna eller så tillsattes borax eller borsyra i samma syfte
Blanda ihop florsocker med lite vatten till en slät glasyr och glasera de kalla mazarinerna. Även om ett fat med frukt alltid går hem hos mini så är hon innerst inne en riktig kaktjej, precis som sin mor