Glöggcheesecake recept

Glöggcheesecake

Glöggcheesecake

Idag var det min tur att ha fredagsfika på jobbet. Börjar bli sugen på julsmaker nu så jag gjorde denna cheesecake med glögg och pepparkakor
Glöggcheesecake

Glöggcheesecake

200 g pepparkakor. 185 g vit choklad. 12,5 dl vispgrädde. 14 dl röda vinbär. 1150 g färskost. 11,25 dl socker
Glöggcheesecake

Glöggcheesecake

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner farinsocker och kanel. Krossa kexen och rör ner i blandningen
Julbak

Julbak

Det brukar vara olika kakor varje år men vissa är återkommande såsom lussebullar, kolasnittar, rocky road, glöggcheesecake, kanelbullar, pepparkakor, havreflarn, daimkladdkaka & saffranskaka och många fler men jag räknar inte upp alla här

Glöggcheesecake

Mixa det smälta smöret med pepparkakorna, klä en springform med smeten och ställ kallt. Vispa äggulorna tillsammans med philadelfiaosten, sockret och citronskalet/saften