I går kom tidningen ut och jag kan inte annat än känna mig lite stolt över mig själv. Jag hjälpte för någon månad sedan Expressen GI & Hälsa att utforma ett "test" för hur mycket kolhydrater man bör äta för att må bra och hålla vikten
Fast det utesluter inte muddy ribs, pulled pork, phô, nypåhittad "asiatisk" kålkaka, friterad aubergine med granatäppelsirap, dumplings och annan mat från kontinenter långt bort som jag kommer drömma om i novembermörkret
Är det någon mer än jag som är evinnerligt trött på alla dieter, detoxer, LCHF, GI, lyft, fyll ut, sug bort och olika typer av kroppsliga aktioner som likt melodifestivalen känns helt oundvikliga den här månaden
Denna gång har även jag tagit dessa avstickare. Tidningen Mer Smak har haft tårttävling och en av deras finalister, Matilda Mattson, har denna gång stått för grundreceptet
Såg ett recpt i tidningenGI & Hälsa på ett bröd som innehåller minimalt med kolhydrater. Bakade det snabbt och enkelt idag, samtidigt som jag gjorde pannkakor till barnen
Såg ett recept igår i tidningenGi&hälsa (bilaga från kvällsposten/expressen. 1 gul lök finhackad1 vitlöksklyfta finhackad1 msk olivolja1 burk krossade tomater (gärna ekologiska)1 msk ajvar relish1 tsk torkad basilikaStek lök och vitlök ett tag
Jag har nämligen tänkt att göra en serie blogginlägg där vinet står i fokus. Efter det har jag antingen läst någon vinrecension i någon tidning, gått på väninnans rekommendation eller på må få försökt att hitta något vin på Systembolaget