Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Kyl glasen med gelenlutandes på en vinkel tills Gelén är stelnad. 4-6 portIngredienser. 58cl Önos jordgubbssaft (1 flaska)Gelatinblad eller pulver, följanvisningarna på paketet hur mycket du behöver
Som jag tidigare har nämnt hade vi mellan åren 2004-2008 egna konditorier i Stockholm. Snart är det ju också bröllop i Stockholm och då äts en mycket speciell tårta
Börja med att koka vaniljkrämen, eftersom denna bör svalna en stund. Anvisningar finns på paketet. (För kräm används t ex 2,5 dl mjölk, 2 msk torrvara och 2-3 msk socker, anpassa detta efter receptet)
Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt. God morgon. Nu på sommaren när det är varmt ute och man har grillat eller ätit mycket till middag så kanske man inte är sugen på en jättestabbig efterrätt och då är det här ett enkelt och gott alternativ