Snabbast går det om du ställer kastrullen en stund i frysen, men var då noggrann med att det inte står för länge, för då måste du värma lite på gelén igen
Nu på sommaren när det är varmt ute och man har grillat eller ätit mycket till middag så kanske man inte är sugen på en jättestabbig efterrätt och då är det här ett enkelt och gott alternativ
Ställ in i kylen och när gelen stelnat är kakan klar detta tar någon timme i kylen. Skär lätt runt kanten på formen och lägg över tårtan på ett fat dekorera med färska bär och örter
Låt svalna till rumstemperatur innan du häller gelenovanpå den stelnade hallonmoussen. När hallongelen har stelnat helt så är det bara att dekorera efter eget tycke och smak
Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder. Det har väl inte undgått någon att vi äter alldeles för mycket socker i Sverige, så nu passar jag på att bjuda på mina bästa recept på godsaker med betydligt mindre av den varan
Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder. Idag får du ett av mina recept på gelégodis med mycket vackra bilder som jag lånat från Tine Worén
 Tårtan tog i och för sig lite tid att göra, men så blev den också väldigt god och fin att se på. Lägg gelatinbladen i kallt vatten Värm blåbären i en kastrull Passera dem genom en sil, häll tillbaka dem i kastrullen och värm tills purén nästan kokar Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma purén, rör tills de smälter
När tårtan har stelnat – ha påbären. Tryck ut kex- och smörblandningen i botten på formen. Fördela den varma geléblandningen över tårtan och bärenmed en sked