Gele med syltsocker recept

Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
Fläderblomsgelé

Fläderblomsgelé

Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker. 6 dl syltsocker. Klipp av fläderblommorna från klasarna tills du får 6 dl
Vinbärsgelè

Vinbärsgelè

Täck med lock. 9 dl syltsocker. Skölj vinbären noga, men de behöver inte repas. Lägg bären i en gryta. Tillsätt vattnet
Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Såg detta smarriga recept på kanelgubbens (min brors) facebook sida ikväll, lät så gott så måste testa och även dela med mig till er av
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Lägg tomaterna i en kastrull med tjock botten. Dra sedan ett streck genom marmeladen med en knivspets. 15 dl syltsocker. Koka tomaterna på medelvärme i 15 minuter. Rör i syltsocker, rör om och koka på låg värme i ytterligare 15 minuter på medelvärme
Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Genom att använda chiafrön behöver man inte ha i något syltsocker eller förtjockningsmedel i sylten, och den som vill kan röra ner ett par matskedar chiafrön i en stor skål med rårörda bär så kommer konsistensen bli mer syltig och mindre rinnig
Veganska havrerutor med jordgubbs-chiasylt

Veganska havrerutor med jordgubbs-chiasylt

Jag fyller dem med en jordgubbssylt som blir tjock med hjälp av chiafrön - superbra om man vill slippa använda en massa syltsocker ( tycker du inte om jordgubbar så ta ett annat bär)
Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

För att göra nappage kokar man upp lika delar vatten och syltsocker tillsammans med de kryddor man vill använda
Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

Syltsocker innehåller pektin och konserveringsmedel vilket gör att marmeladen stelnar bra och att de färdiga burkarna går att förvara länge utan att innehållet möglar
Röd vinbärsgelé

Röd vinbärsgelé

Jag hänger just nu I huset på landet och här på tomten så har vi några röda vinbärsbuskar och det är fullt med bär på dem nu
Fläderblomsgelé

Fläderblomsgelé

Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker. 16 dl syltsocker. 16 dl fläderblommor 6 dl vatten 1 tsk citronsyra 6 dl syltsockerKlipp av fläderblommorna från klasarna tills du får 6 dl
Nypongelé

Nypongelé

I senaste numret av Allt om Mat fanns det ett inslag om nypon med bland annat en panna cotta med nypongelé och små mandelbiskvier
Nypongelé

Nypongelé

I senaste numret av Allt om Mat fanns det ett inslag om nypon med bland annat en panna cotta med nypongelé och små mandelbiskvier
Gelé på röda vinbär

Gelé på röda vinbär

Vi körde medsyltsocker men tog lite mindre än receptet, och det blev fin gelé ändå. Ett annat tips är förresten att plocka vinbären med blåbärsplockare