Gelato recept

Chokladglass (Gelato)

Chokladglass (Gelato)

Det är en gelato, italiensk glass. Om man jämför gelato och gräddglass så kan man lite kortfattat säga att gelato har lägre fetthalt och lite mjukare och krämigare i konsistensen
Nutella gelato - perverst gott

Nutella gelato - perverst gott

Under sommaren har jag glatt smaskat i mig gelato, och då är det kanske inte så konstigt att lusten väckts att pröva att göra egen sådan
Gelato di crema (vaniljglass)

Gelato di crema (vaniljglass)

I slutet av Artusis bok finns ett 20-tal glassrecept, vissa riktigt fina, som gelato di limone, gelato di fragole och gelato di tutti i frutti
Gelato di pistacchio (Pistageglass)

Gelato di pistacchio (Pistageglass)

Ibland är hemgjord glass det enda som hjälper. Så var det för Otto idag. Prickig, febrig och inte sugen på någonting – mer än glass
Italiensk Gelato - grundrecept

Italiensk Gelato - grundrecept

Skåra vaniljstången. Skölj citronen och skär ut enbit av skalet, motsvarande en femkronas storlek. Undvik det vita
Gelato di fragole (jordgubbssorbet)

Gelato di fragole (jordgubbssorbet)

Artusi var, som de flesta italienare, besatt av matsmältning. Han rekommenderar därför särskilt glass till efterrätt eftersom det kalla ”kallar tillbaka värmen till magen”
Gelato crema

Gelato crema

1 citron, zest efter smak 1 vaniljstång 450 g standardmjölk 70 g vispgrädde 20 g honung 90 g äggula 120 g rörsocker
Gelato bacio – Ricetta per gelatiera

Gelato bacio – Ricetta per gelatiera

Gelato al cioccolato – Ricetta per gelatiera. Gelato al cioccolato - Ricetta per gelatiera. Lasciare lavorare la gelatiera per 30 minuti fino a quando il gelato si sarà addensato. Ricetta preparata con gelatiera Ariete GranGelato 638