Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Mitt nästa tillskott till gelatinfria tårtfyllningar är denna fluffiga vita chokladmousse. Den ska vara ganska hårt vispat men det ska fortfarande finnas marginal för att vända ner den vita chokladen utan att grädden hinner bli smör
Det lite udda med den jag gör är att den är gjord med vegetabilisk gelatin. I vår familj har finns allergi mot animaliskt protein och då är vanlig gelatin BIG no, no
Eftersom vi hade några icke-köttätare gjorde jag moussen på veggel istället för gelatin och så dubblade jag receptet, vilket räckte fint för nio personer
Häll blåbärspurén i en skål och blanda ner vegegel/gelatinet. 2 skopor (40g) vassleisolat med vaniljsmak (vanligt vassle går också bra om du inte är laktosintolerant alternativt 2 msk mjöl om du inte vill använda proteinpulver). 1 påse vegegel (eller snabbgelatin om du inte är vegetarian)
Ta kastrullen från plattan och smält gelatinet i vätskan. 1,5 gelatinblad. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. 1,5 gelatinblad 2,5 dl grädde
Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken