Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att den blir till smör. Rör samman saft och rivet skal från 2 apelsiner med ägg, äggulor, maizena och socker i en kastrull. 2 st apelsin(er) , rivet skal och saft
att görasaft av blommorna. Syrénsaft. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att görasaften syrligare
Att göra egen saft är verkligen inte svårt, det tar bara lite tid. Och så här brukar jag göra. Jag brukar inte ha i något konserveringsmedel utan fryser in saften när den har kallnat istället
En rensning behövs för att göra plats åt nya godsaker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Syrensirap, syrensaft och syrensocker. Jag lyckades slänga ihop syrensocker, syrensaft och sirap. Sockret blir en fin ”ge bort” present och saften ska bli god att drickas iskall en varm sommardag
Den godaste saften gör du på bladen. Skala av det gula på citronerna med potatisskalare, pressa ur saften och lägg tillsammans med skal och fruktkött i bunken
När man gör isglass av saft bör man tänka på att görasaften mycket starkare än vanlig dricksaft. Igår invigde vi formarna genom att göra egna "Fläderpinnar"
Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen. Kristyr – vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff