Jag provade pizzapågrillen för ett par somrar sedan men då hade jag ingen pizzasten. Det var supergott för ett par somrar sedan men oj så mycket godare det blir på en pizzasten
Efter en hel del letande och experimenterande har jag hittat flera olika, riktigt goda, sätt att göra veganska pizzor på där du inte behöver kompromissa ett dugg med smaken eller upplevelsen – utan att för den delen behöva äta ost
Förra helgen bestämde barnen att vi skulle göra hemmagjord pizza eftersom de känner sig som riktiga kockar med en egen bit deg att kavla ut och få lägga på valfri fyllning
Jag äter ju inte vanlig pizza så jag gjorde en annan variant till mig med blomkålsbotten men jag tog ändå en liten bit på den vanliga bara för att smaka
För er som inte vet så äter jag själv inget gluten, jag kör lågkolhydratkost vilket innebär att jag fick göra en glutenfri pizza och en vanlig till resten av familjen
Starta grillen och lägg påpizzastenen. Tänk på att de ska passa den pizzasten du har. Pizzapågrillen blir så oerhört gott och blir så likt stenugnsbakat man kan komma
Med en pizzasten finns det inte längre någon anledning att åka och köpa pizza, en pizza som du lagar hemma pågrillen med hjälp av en pizzasten blir minst lika god som den du köper
Lägg pizzanpå en pizzasten och använd utegrillen som ugn. Har ni bara en grill med lock så är ni hemma - och gärna en pizzasten, som kan köpas i de flesta varuhus
Egen deg är säkert jättebra, men de man kan göra snabbt tycker jag blir sämre, båda att kavla ut och smakmässigt, jämfört med att köpa surdegspizzadeg från POP Bakery i butiken
I helgen som gick så använde jag den både till att baka surdegsbröd och till att görapizza. Både bröden och pizzorna man gör på stenen blir krispiga och goda i botten, något som jag absolut föredrar
Självklart kan man göra egen deg men jag älskar bekvämligheten med färdig pizzadegpå rulle. Pizza är ju perfekt utflyktsmat också, och går att göra precis så lyxig eller enkel som man vill
Lägg degen påpizzastenen med bakplåtspappret uppåt och ta loss det (låt inte degen ligga framme för länge på pappret för då är det svårt att få loss det)
Ingen av oss hade lust att göra nån direkt mat i värmen, men äta bör man ju ändå. fyll på med vad du vill, skinka, bacon, mögelost eller vad du känner för