Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis. Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott
Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera 3-4 munkar åt gången, vänd efter en stund och fritera på andra sidan, ca 1-1,5 minuter/sida
Det bästa är ju att de är så enkla att göra själv hemma. Ljuvliga munkar som smälter i munnen. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning
Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Är du osäker om oljan är tillräckligt varm kan du göra ett litet testa med en degbit. Dem ska verken knådas eller jäsas utan det är bara till att röra ihop, rulla små bollar och fritera
Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något
När Filip fyllde år sist skippade vi kanelbullarna och gjorde munkar istället. Jag tog en gammal gaffel som jag böjde bak de yttre tänderna på, den använder jag att vända munkarna med
Tyckte det var väldigt enkelt att göra och att dekorera gör ju saken bara roligare ( ^ u ^ ). Stansa ut munkarna med ett glas eller en kakutstickare, samt stansa ut mittenhålet i munken med en mindre kakutstickare, eller med en flaskas flasköppning
Ett bakverk som jag tror många är lite rädda för att göra just för att de verkar svårt, men jag lovar er att med detta recept blir det varken svårt eller komplicerat