Börja med att komma på en idé om vad du skall göra för pepparkakshus. Inte nog för att jag tycker om att allt skall vara ätbart (även om jag inte skulle rekommendera någon att äta det), men det torkar inte lika fort och blir ändå extremt hållbart
Det är för att tårtan allting sjunker ihop lite efter man fyllt den och det vill man att den ska göra INNAN man spacklar den och klär in den i marsipan, så slipper man att det blir veck på den efter en stund
ätbartlim alt. Fäst dem med ätbartlim, alternativt äggvita. Rulla kulor av den gula marsipanen och fäst dem i mitten av blommen med ätbartlim eller äggvita
Vill börja med att säga att det inte finns några rätt och fel och det finns säkert bättre sätt att göra husen på men här visar jag iaf hur jag har gjort
Tårtdecor tipsade då mig att göraegetlim. Det är super enkelt att och går snabbt att göra egen. Jag gör åt en del ätbartlim och tycker alltid att den tar slut när jag är uppe i något modellerande
En liten doserare för florsocker/maizena (som används istf mjöl för att pastan inte ska kladda fast) kan man göra av en dubbel tvättlapp och en påsklämma
Beroende på hur stor tårtan är kan man göra fler varv med äggränder runt hela tårtan. Du kan säkert finna på ngt annat sätt som är trevligt o ätbart som dekorerar sidorna på tårtan