Men det är lika lätt att göra själv, för degen består bara av vatten, mjöl och salt. Nu bestämde jag mig alltså för att göra en glutenfri variant, och efter att endast ha hittat recept online som innehöll tapicamjöl (jag är inte vän med detta mjöl, tycker det beter sig märkligt
Från köttfärsgryta till en vegetarisk kylskåpsrensargryta, steget är egentligen inte så långt. Det är nästan på så att man till och med sparar in på stegen om man behöver handla ingredienserna innan
Börja med att göra vitlökssmöret på följande vis. Efter ihopblandning, rulla ihopa smöret i en "korv"/rulle och förpacka i aluminium-/plastfolie och lägg ca10-15 min i kylen, alternativt frysen. 2-5 pressade färska vitlöksklyftor (efter egen smak)
Det går att göra ketchup på tomater i flera färger. Men för en vecka sedan fick jag för mig att tillverka egen ketchup då det fortfarande fanns egenodlade tomater kvar i växthuset
Väljer du att göra en vegetarisk gryta med quornfärs så tar du en smakrik sojakorv och fejkon, och kryddar med röksalt så får du en härligt rökig smak på grytan
Tyvärr kunde jag ju inte smaka (det fanns massor med annat jag kunde äta, så det var inte ett dugg synd om mig) men jag blev så sugen att jag var tvungen att göra en egen, glutenfri variant med quinoa som bas
Detta kan du göra på ett bakplåtspapper som du sedan vänder upp och ner i långpannan och drar sedan av bakplåtspappret så att degen stannar i långpannan
Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST
Superlätt att göra goda veganvarianter (tycker jag iaf), men trots det är nästan alla tapasställen jag någonsin varit på fyllda med charkuterier, skaldjur och framförallt OST
Antingen för att vegetarianer ”ju inte vill äta kött”, eller för ”att de inte gillar idén med substitut” eller för att de ”vill göra bra mat gjord på bra grönsaker”