Att görakorv är inte svårt men det kräver en viss utrustning. Min vän Anette Rosvall blandar korvsmet, just vid det här tillfället gjorde vi vår egen smaksättning
Det är fantastiskt kul att få göraegenkorv, man vet vad den innehåller och man får svårt att förstå varför det ska vara nödvändigt med alla konstigheter som tycks finnas i den köpta varianten
Här kommer recept för som är sugna på att göraegenkorv. Eftersom vi är nyblivna ägare av en köttkvarn är det riktigt kul prova att göra rätter från grunder som man kanske köper som halvfabrikat annars
När jag gjorde Kyckling med chorizo sist så blev jag sugen på att göraegen chorizo igen. Jag hade kött kvar från skinkan som ska bli culatello och beslöt att göra lufttorkad korv som går lite fortare att göra
Låt korven sakta steka på svag värme medan du gör nedanstående. Smula sedan över ädelosten och låt stå i ugnen till dess osten smält och korvarna är klara
Jens skriver förövrigt på en egen blogg för den eminenta mattidningen Äkta Mat, den hittar du här. Servera såsen till pasta, eller köttbullar eller en smaskig korv
Om du inte har egen buljong går det lika bra med fond, pulver eller tärning. Där köper jag emellanåt den speciella italienska korvensalsiccia, som är kryddig och smakrik
Du verkar gilla att göraegenkorv, vad är det som är så spännande med det. Höjdpunkten på året var tillagning av julmaten tillsammans med farmor och pappa, och då speciellt att få vara med och görajulkorv