Alternativ två är att göra en bechamelsås som du tar i tärnad skinka och en god lagrad ost i och serverar med pasta, det är både snabbt och enkelt fixat
Vad det faktiskt är, är risottobollar som oftast är fyllda med något - det kan vara allt från ragù, till ost, till skinka, till choklad (om du gör en sötare version) - innan de friteras och avnjuts som snabbmat
Nu när julskinkan ligger på lur i kylskåpet i väntan på en god â€rest-middag†så är nog detta det absolut godaste jag vet att göra av just överbliven julskinka
Vill du färga eller smaksätta din frostinggör du det sist. Det är min åsikt men jag tycker det viktigaste är ändå att man gör det man själv känner sig bekväm med
Gör dem i små portionsformar eller en större gratängform. Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng medost och annat gott
Gör så här. Med lite smör, ost och marmelad passar de (vare sig de är rostade eller inte) ypperligt att servera som en härlig lyxfrukost efter en skön sovmorgon under den kommande långledigheten
Gör såhär. Rulla ut smördegen och bred färsen över i ett jämnt lager, bred över lite creme fraishe, krossade nachos, salsa, ost, majs & färsk hackad persilja
Gör så här. riven ost. Perfekt att ha på lut i frysen när hungriga barn kommer hem från skolan - bara att värma i micron och avnjuta med ett glas kall mjölk
Laktosfri kan du göra den med lagrad ost och laktosfri yoghurt och laktosfritt smör. Eftersom potatiskakan innehåller ost är den knepig att göra helt mjölkfri
Gör så här. Toppa med tomat och sedan ost. Gratinera i ugnen till osten fått färg, c. Jag måste ändå äta ibland, så idag bjuder jag på broccoligratäng med bacon, och en liten överbliven tomat