Gåslever på menyn recept

Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Ostronen från Bassin de Thau  med ett glas Pic Poul de Pinet, en bit gåslever, (gud sig förbarme), visserligen från Dordogne, med ett litet glas Sauterne, alternativt anklever från trakten, en enkel sallad med getost eller anchoïade i olivolja
Budapest - dag 2

Budapest - dag 2

Få kanske vet att Ungern är den andra största producenten, efter Frankrike, av foie gras (gåslever). Det var frukostbuffe som gällde Hilton och vi åt engelsk frukost varje morgon även om vi alltid var proppmätta efter föregående kvälls middag
Tillbaka till Star Inn Harome

Tillbaka till Star Inn Harome

Maken åt en förrätt med en skiva grillad blodpudding, stekt gåslever, vattenkrasse och äppel-och-vanilj-chutney

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Hur som helst, stod det inte någon annan buljongsoppa den fina menyn så stod där tapiocasoppa
Fredagstips!

Fredagstips!

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad
Så klart...

Så klart...

Vanligt förrättsmenyn är gåslever, något som vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle prova eller inte

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Bloggen har allt fler besökare och alla mina nyårsmenyer har toppat i år, bland annat provlagningen av Viktor Westerlinds nyårsmeny eller min egeny från förra året med Oxfilé och gåslever
Bloom in the park Malmö

Bloom in the park Malmö

Efter fiska smaker var det tid för gåslever & glass. tallrik nummer fem stod en glaskupa fylld med rök

Bröllop

)VarmrättenDen orange purén var antagligen morot så det mesta av den fick stanna kvar, men ovanpå låg en klick jättegod gåslever

Restaurang Lyon

Har ätit gåslever flera gånger och hade föreställt mig att det skulle smaka ungefär lika. Hade aldrig tidigare varit Lyon, denna lilla restaurang precis mittemot Operan
Fine dine med våra vänner i Bälinge!

Fine dine med våra vänner i Bälinge!

Gåslever med tillbehör och dito med skagenröra. Georgiskt mousserande och ungerskt vitt vin furmintdruvan (samma druva som i Tokajer men här som torrt vin) Resten kommer senare

Gåslever crostini med marinerat äpple

Till förrätt överraskade S mig med tunna, tunna äppelskivor gåslever. helgen och söndagen. Ingredienser 1 burk (200 g) gåslever parfait (Bloc

Plankstek – fatányéros

Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad

Nyårsmeny

Gåslever toast med Kalamataoliv. Ankbröst med rödvinssky och ragu mandelpotatis, Karl-Johansvamp och kantareller