Gåslever gele recept

Matrelaterad historia - blandat

Timbaler med gåslever och tryffel. Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. I visthusboden kan vi såklart finna nedsaltat fläsk och sill
Gåslever, långkok och äppelkaka

Gåslever, långkok och äppelkaka

GåsleverLena hade gjort förrätten som bestod av gåslever, stekta äppelbitar, rostad bröd, tokajergelé och tokajer i glasen

Stekt unggås

Gåslever, muskelmage, äppleskivor, och katrinplommon, kokas var för sig. Gåslever och muskelmage i lite saltat vatten

Wienerköket 17

Och framför allt den berömda ungerska gåslevern, som serveras som en delikatess på matbord över hela världen, oftast som en mycket fin aptitretare

Svartsoppa med garnityr

gåslever. Koka upp buljongen med sirap, gelé, vin och konjak i stor kastrull. Tillsätt vinäger, örter och kryddor (större mängd för tydligare kryddning)