Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. Häll bort marinaden från köttet (spara. ) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan
50kg som är den rekommenderade vikten för damer är rätt tungt om man ska försöka kötta på i 5 min. En sak som ingen kan ha missat är att jag älskar måndagar för då är det ben pass på boxen och det missar jag aldrig
Marinad köttet är 1/2 dl olja, 1/2 dl soja, 1/2 dl tabasco chipotle och en kruka med färsk timjan. Det vart en somrig förrätt igår med cantaloupe melon, parma, mozzarella, ruccola, "parmesan" (Cacio Nerone), nymald svart peppar och lite fin olja på toppen
Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt. . Krämig kycklingsoppa (4 pers)8 dl kycklingbuljong (2 buljontärningar)400 g kycklingfile4 morötter1 palsternacka2 dl gröna ärtor eller sockerärtor1 gul lök1 vitlöksklyfta2 tsk timjan1 msk tomatpuré2 msk crème fraicheGör så här
Inte bara ska ni få tips på goda såser och en glaze, ni ska även få ett kanontips på hur ert kött kan få smak av grillat utan att det ens varit i närheten av en grill
På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Vi gjorde en ostsås som vi serverade till gratängen och köttet och då använde vi samma ost som till gratängen
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Ett recept jag fått som blev gårdagens middag. Tag upp köttet ur marinaden och torka av. 3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Grilla köttet i en hel bit tills den är 69 grader i mitten. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp i skivor. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet