Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott. Blanda vatten och salt, lägg gäddan i en form och häll över salt- och vattenblandningen
Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gädda samtidigt. Ta upp gäddan ur rimningen och torka dem torra med lite hushållspapper
gädda. Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
gädda. Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Gädda i ugnen ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
Han är en baddare på att fiska och han lovade dra upp gädda vid vår stuga. Blanda lite av gäddan med skorpmjölet i en bunke, blanda i resten av gäddan när det är en jämn massa