Hacka svampen grovt (med champinjoner. Blanda i lök, svamp och ägg i köttfärsen. Stek lök och svamp tillsammans i 1 msk matfett. Häll över krossade tomater och låt koka ca 10 min. 100 g Ostronskivling (eller annan färsk svamp). 400 g krossade tomater
Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett. TipsDina konfiterade svampar och tomater kommer hålla sig väldigt länge, förvara dem mörkt och svalt och använd alltid rena verktyg när du tar upp ur burken
Jag har börjat byta färskpotatis mot sötpotatis, fler rotsaker tar plats i mitt kylskåp samt svamp (och först och främst kantareller) har fått huvudrollen i mina maträtter just nu
Skiva chilin tunt och grovhacka tomaterna. Smaka av med salt och peppar och servera genast. Skär svampen i skivor och stek den snabbt i smör i en panna tills den fått lite färg och vätskan kokat bort
Servera med potatisklyftor och tomater, eller en sallad. Jag ville fylla medsvamp och gjorde den här varianten där crème fraiche binder ihop en röra medsvamp, lök, parmesan och persilja