Nu har jag testat att göra falafel med arepas majsbröd, säkert helt politiskt inkorrekt att blanda ett bröd från Colombia med kikärtsbullar från mellanöstern
Det blev två olika sorters potatis, coleslaw, hemmagjord kryddsmör i olika smaker, nybakat majsbröd, lite olika röror även här, och en en hejdundrans massa olika grillade grönsaker
När jag ser filmer där de äter typiska maträtter från söden såsom friterad kyckling, sötpotatispaj och majsbröd blir jag alltid väldigt sugen på att testa det, vilket jag också gjort flera gånger
Det har blivit standard hemma hos mig, för det är så enkelt att slänga ihop, och därefter är det ju bara att fylla de färdiga majsbröden med din favoritversion av tacofyllning
4 st majsbröd. 1. De som vill och har tid gör confittomater. dela tomaterna på mitten, lägg i en ugnsfast form, strö över en nypa socker, salt, lite svartpeppar och ringla över olivolja
Majsmjöl är ju inte direkt något jag använder mig av dagligdags tidigare, men nu med en glutenallergisk familjemedlem får man prova på både det ena och det andra i mjölväg
Räcker till 25 bröd. Arbeta samman majsmjöl och vatten i en stor marberedare till en deg. Stjälp upp den på en lätt mjölad bakytw och dela den i 25 lika stora bitar
Ursprungligen ett recept på ett mexikanskt fyllt majsbröd, "gorditas", som man gräddar genom att fritera det, och som modifierats lite till ingredienser och antal
Skär torsk i småbitar. Låt vattnet koka upp. Lägg i salt och torsk och tag av kastrullen från plattan. Låt torsken ligga i cirka 4 min så att den blir kokt och vit