Servera tre fyllda zucchinibitar vardera med sallad, tomater och vitlöksbröden. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, tomatpuré, oregano, basilika, rosmarin, chiliflakes samt salt och peppar
500g Lammkotletter, ca 3st var (de var ganska små)1dl Rödvin1msk Rosmarin, (mortlad)1msk Mynta, (mortlad)2st Vitlöksklyftor, (mortlad)4msk Olivolja1st Lagerblad1st Röd paprika, skuren i 4st bitar med stjälken kvar2st Tomater, skuren i grova tärningar15st KalamataoliverBladpersiljaBalsamicosirap (finns på flaska)Salt & peppar från kvarnBasilika och fårostcreme. Mortla kryddorna och vitlöken, häll det tillsammans med lagerbladet, vinet och 1 msk olja i en plastpåse, tillsätt lammkotletterna. 2st Vitlök
Servera tomatsoppan med grillade baguetter. Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Skala vitlöksklyftorna. Skala och hacka lök och chili, krossa i vitlöksklyftan, kärna ur och tärna paprikan och lägg i en mixer tillsammans med tomatkross och mixa tills såsen blir slät
Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör
Rör samman smöret med vitlök och persilja, smaka av med salt. Riv vitlöken över. Baconlindade timjanchampinjonerchampinjonertimjanvitlöksalt och pepparbaconBlanda olivolja, vitlök och hackad timjan
Av den här degen kan du också baka baguetter. Både hembakade och köpta baguetter kan snittas och fyllas med litet kryddsmör, smaksatt med örtkryddor och/eller vitlök och sedan värmas i 225° ugn ca 7 minuter
Skala och hacka lök samt vitlök. 2 vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor 0,5 fänkål. Efter ett kräftfondskok valde jag att sätta samman en lite matigare soppa än de jag brukar göra