Fylldgratineradportabello – Portabellofylld med vitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater
Det här är en verkligt lättlagad och läcker middagsrätt. Beräkna två Portabello svampar per person. De som gärna äter kött kan välja ett ugnsbakat serranochips
Det är alltså ingen speciell svamp som heter så, champinjonen byter helt enkelt bara namn och förvandlas från champinjon till portabello i takt med att den växer och når storlek XL
Lägg portabellon på en plåt och ringla över olja och strö över flingsalt och ev svartpeppar. Ja, tänk er själva att man ska sålla i allt från recept, matlagande och bakande till att fota och redigera dessa foton
Resultatet blev superbt och passar som förrätt eller smårätt till tapas eller liknande. Utgångspunkten för rätten var svamparna som jag sedan fyllde med det jag hade hemma