Fylld och gratinerad portabello recept

Fylld gratinerad portabello

Fylld gratinerad portabello

FylldgratineradportabelloPortabellofylld med vitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater
Portabelloburgare och morotsbacon

Portabelloburgare och morotsbacon

Det är alltså ingen speciell svamp som heter så, champinjonen byter helt enkelt bara namn och förvandlas från champinjon till portabello i takt med att den växer och når storlek XL
En hyllning till grisen

En hyllning till grisen

Finhacka löken och stek hastigt i matolja så det får färg. Grovriv portabello över fläsksidan. Kyl och blanda med färsen
Matbloggsträffen i Ystad - fortsättningen

Matbloggsträffen i Ystad - fortsättningen

Lägg portabellon på en plåt och ringla över olja och strö över flingsalt och ev svartpeppar. Ja, tänk er själva att man ska sålla i allt från recept, matlagande och bakande till att fota och redigera dessa foton
Gratinerad skinkfylld portabello

Gratinerad skinkfylld portabello

Resultatet blev superbt och passar som förrätt eller smårätt till tapas eller liknande. Utgångspunkten för rätten var svamparna som jag sedan fyllde med det jag hade hemma

Kantarellfylld portabello

Ev ansa och putsa kantarellerna (om du använder dig av färska) Finhacka löken och stek den mjuk i lite olja