Fylla baguette dagen innan recept

Varma fyllda baguetter

Varma fyllda baguetter

Vi hade lite som behövde ätas upp innan vi åkte på sportlovsemester, bl. Eftersom vi dessutom hade ett paket bake-off-baguetter passade det ju perfekt att göra en roligare och godare variant av varma mackor
Köpenhamn på en dag och mattrendspaning

Köpenhamn på en dag och mattrendspaning

Matställena i hallarna serverar bland annat pizza, tapas, franska baguetter fyllda med strimlat ankkött stekt i sitt eget fett (såå galet gott och umamifyllt, prova
Mellans kalla buffé

Mellans kalla buffé

Lägg fram olika kex och skär upp baguetterna. Börja dageninnan med att steka köttet. På så vis slipper du stekos på festdagen
Middag med citronkladdkaka som avslutning

Middag med citronkladdkaka som avslutning

Först bjöd jag på fyllda svampar a’la Julia Child, som jag alltid tycker är en fräsch början på en måltid tillsammans med lite dressad ruccola och färsk baguette
Goda morgonbrödet med durumvete

Goda morgonbrödet med durumvete

I Rute gör de sin baguettedeg med ungefär en femtedel durumvete (resten vanligt vetemjöl) och det blir fantastiskt goda bröd
Lammfilé goes Italien

Lammfilé goes Italien

Dela stora sneda skivor av baguetten, ringla lite olivolja över, strö på flingsalt och gnid in skivorna med vitlök och sist ett par skivor mozzarella
Surdegsbaguette

Surdegsbaguette

De här bildern som kommer nu när jag formar baguetterna är från ett annat bak, men det är samma princip
Dragen gris

Dragen gris

Dessutom är det supertacksamt att förbereda dageninnan, om man ska ha gäster och vet att man kommer att ha ont om tid

SNITTAR, BUBBEL OCH BLOGGUTMANING

Skiva baguetten tunt och ringla över olivolja. Skrapa varje crostini med en halv vitlöksklyfta innan tomatblandningen läggs på
JORDGUBBS TARTE

JORDGUBBS TARTE

) i Frankrike så brukade jag och mamma köpa förutom baguette, en varsin bakelse. Låt dem svalna helt innan de fylls med vaniljkräm
Polkagris Biscotti

Polkagris Biscotti

Dela degen i tre delar och forma två eller tre långa, smala "baguetter" på lätt mjölat bakbord. Dagens recept är en liten glimt till vad som komma skall