Perfekt för att fylladin tårta eller varför inte bullar,vad du än väljer kommer de bli succè. När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund
Kavla ut varje del till en rektangulär platta och bred ut hälften av fyllningen över hela plattan. -) Bullarna är fyllda med smör och mandelmassa som färgats grön med karamellfärg
Len vaniljkräm med äkta vaniljstång, fantastiskfyllningtill desserter med vanilj. Hade precis hämtat mina nya kastruller från KitchenTime som jag längtade efter att prova
Fyll en spritspåse med en rund tyll med den kalla vaniljkrämen. Fiska ur vaniljstången och häll den tjocka krämen i en skål, täck genast med plastfolie så att den får kontakt med vaniljkrämen detta förhindrar den att få ett lager skinn ovanpå, låt svalna helt i kylskåp
Min grundtanke var först att göra en sockerbulle med saffran i som var fylld med vaniljkräm. Vaniljkrämen valde jag att göra min egen eftersom det är så mycket godare
Under tiden de ångkokas kan du koka vaniljkrämen. Man bakar sig en deg som efter att jäst klart och fyllts med sylt ångas, precis som man gör med dumplings
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variantfylld med vaniljkräm och hallon
Fyll semlorna vaniljkräm, spritsa på grädde och lägg på locket. När de första bubblorna dykt upp kan du sänka värmen något och låta vaniljkrämen tjockna några minuter under ständigomrörning
Fyll på med mer smet. Blanda vaniljkrämen och ställ i kylskåp. mald kardemumma efter smak. Ingredienser. Hallon och/eller blåbär efter smak (använde frysta)
Jag trodde först att Mockatårta var både fylld och täckt med smörkräm men så var icke fallet utan mellan marängbottnarna brer man ett lager Mockakräm – påminnerlite om hemmagjord vaniljkräm fast med kaffesmak